Olympijské hry v esportu 2025

V roce 2025 se uskuteční první Olympijské Esportové hry v Saúdské Arábii. MOV oznámil dohodu o partnerství se SA na dalších 12 let.

25/7/2024
Tým ROWAN LEGAL

Nová kapitola olympijského esportu právě začíná!

Mezinárodní olympijský výbor dne 23. července 2024 schválil zařazení Esportu mezi oficiální olympijské disciplíny. Stalo se tak na 142. kongresu MOV v Paříži. První Olympijské Esportové Hry se uskuteční v roce 2025 v Království Saúdské Arábie. MOV zároveň oznámil dohodu o partnerství se Saúdskou Arábií na dalších 12 let.

Podle prezidenta MOV Thomase Bacha je zařazení Esportu do Olympijských her klíčovým krokem pro uznání digitálních sportů. Komunita esportovců zastoupená v komisi pro esport se do inciativy prosazení her intenzivně zapojila.

A na jaké herní tituly se můžeme na olympiádě těšit?

  • League of Legends
  • Rocket League
  • Street Fighter
  • Tekken
  • iRacing
  • FIFA
  • NBA2K

Nebudou chybět ani mobilní hry. O jaké ovšem konkrétně půjde, ještě není jasné. Co naopak chybět bude, jsou simulace ozbrojených konfliktů, které nejsou součástí olympiády. Mimo hru tak zůstanou úspěšné herní tituly jako Call of Duty, Counter-Strike a další.

Tento krok otevírá novou kapitolu ve světě sportu a představuje inovativní přístup k tradičním sportovním soutěžím.

Další naše články
Olympijské hry v esportu 2025

V roce 2025 se uskuteční první Olympijské Esportové hry v Saúdské Arábii. MOV oznámil dohodu o partnerství se SA na dalších 12 let.

25/7/2024
Tým ROWAN LEGAL
Přečíst celé ....
Ing. Vladimír Hejduk novým rozhodcem pro oblasti obchodní arbitráže a daňové spory

Ing. Vladimír Hejduk se stal naší novou posilou do sestavy rozhodců. Jeho expertiza v oblasti daňového a korporátního práva obohatí naši arbitrážní praxi.

15/7/2024
Tým ROWAN LEGAL
Přečíst celé ....
JUDr. Ing. Miloš Olík, Ph.D. jmenován do disciplinární komise ČAS

Jsme velmi hrdí na to, že byl náš kolega a partner Miloš Olík jmenován do disciplinární komise Českého atletického svazu

20/6/2024
Tým ROWAN LEGAL
Přečíst celé ....

Podání oznámení

Zaměstnanec podá oznámení prostřednictvím interního systému Whistlelink nebo některým z doplňkových způsobů (např. osobně u příslušné osoby). Interní systém Whistlelink umožňuje následnou komunikaci i při zachování úplné anonymity oznamovatele. Oznamovatel i po podání oznámení může komunikovat s příslušnou osobou, sledovat průběh prošetřování a v případě potřeby poskytnout doplňující informace. 

1

Příjem oznámení

Příslušná osoba přijímá oznámení a komunikuje s oznamovatelem. Systém Whistlelink upozorňuje na nově příchozí oznámení i na lhůty pro reakci a pro uzavření šetření. Příslušná osoba rovněž prověřuje důvodnost oznámení, pro tento účel má k dispozici odbornou právní podporu ROWAN LEGAL. 

2
O nás

Tyto stránky jsou vytvořeny advokátní kanceláří ROWAN LEGAL, advokátní kancelář s.r.o.

Jsme jedna z největších advokátních kanceláří na českém trhu, kde působíme více než 30 let. Jsme hrdí, že mezi naše klienty patří největší národní a mezinárodní korporace. Zároveň nás těší, že nám své spory svěřují i jednotlivci. Jakožto právní zástupci působíme v České republice, ale díky naší mezinárodní síti zajišťujeme kvalitní právní podporu i v zahraničí. Naši rozhodci působí po celém světě.

Ocenění
33

let na trhu

90

zkušených specialistů

143

spolupracovníků

100

zemí, které pokrýváme

JUDr. Ing. Miloš Olík, Ph.D., LL.M., FCIArb

Máte jakékoliv otázky? Neváhejte se na nás obrátit.